Streetvanners Belgium vzw
http://streetvanners.be/forum/

adressen voor dodge onderdelen, wrakken enz
http://streetvanners.be/forum/viewtopic.php?f=13&t=206
Pagina 1 van 1

Auteur:  vanman [ wo sep 05, 2007 14:50 ]
Berichttitel:  adressen voor dodge onderdelen, wrakken enz

ja, ok speedshop heeft veel, maar ze zijn duur,ze rekenen soms"de vlieger" of "de container"nogal duur,
waar halen de dodge rijders hun spul, weet je soms een paar wrakken staan of handelaars die goeie prijzen hanteren?

ik bestelde zonet een heater core bij speedshop(kachelradiator)
104 euro,,,op ebay staan ze voor 45 dollar(maar dan kan de verzending en tax oplopen) maar ik ben zeker,,dit soort veel gevraagde slijtage-onderdelen die in vele types passen komen toch niet per stuk uit amerika, die liggen hier al heel lang in belgie of nederland. waarom is er zo een groot prijsverschil tussen amerika en hier ??? tax??

ik zou nu toch eens willen rondbellen voor de prijzen te controleren al vind ik dat soms zelf vervelend.

Auteur:  fastkid [ wo sep 05, 2007 14:55 ]
Berichttitel: 

Als je iets besteld in de states betaal je:
het transport
taks (10%voor auto dacht ik - 6% voor onderdelen)
en 21% BTW
+ bij speedshop e.d. betaal je ook nog hun contactpersoon in de States + hun winst
bijgevolg is het redelijk duur. het grote voordeel is wel dat de dollar laag staat.

Auteur:  vanman [ wo sep 05, 2007 16:27 ]
Berichttitel: 

het voordeel van speedshop is de mogelijkheid om te ruilen als het een verkeerd onderdeel is en het gaat bij hun vrij snel. drie dagen is daar de trend.
via rockauto.com kwam de verzending en tax op 131 dollar voor datzelfde radiatorke van 29 dollar. ik bestelde daar al heel veel, maar dit was me te duur. ik had nog nooit iets verkeerd, maar met zo een onderdeel wou ik nu geen risico nemen+ ik wil het heel snel want het is fris aan de kikker.

Auteur:  Koffietje [ do sep 06, 2007 09:07 ]
Berichttitel: 

kvind 104 euro voor een kachelradiatorke nu eigenlijk niet veel geld zenne. Zeker niet voor een dodge. Dus om te zeggen dat hij duurder zou zijn dan anderen, vind ik niet echt terecht.
En dat die spullen op Ebay aan 45 euro staan, tja... laten we het zo stellen...we weten waar ze naartoe gaan, maar we weten niet altijd van waar ze komen. Ebay is handig om contacten te leggen met een potentiele verkoper. Maar zomaar spullen via het internet kopen van een particulier, ga ik toch niet te rap doen.

Maar als ge echt op zoek zijt naar tweedehandsspullen en wrakken... dan zou ik je voorstellen naar Handiricars te rijden (als ge wil weten wat duur is...talk to the man...Die rekenen pas goed door vind ik persoonlijk.)
En in Kortrijk zou er ergens een depot zijn waar je 'groothandel' spullen kan bestellen. Dwz , dat je btwnummer nodig hebt.

Auteur:  vanman [ do sep 06, 2007 15:53 ]
Berichttitel: 

ik heb al bergen spul gekocht via ebay. nog nooit miserie gehad.
ik koop vooral tweedehands onderdelen die je hier niet vind.
ik heb wel ervaren dat je geluk moet hebben bij de inklaring, soms betaal je plots een hoop tax en btw (vooral op nieuwe dingen),en soms niets.

ik vind 104 ook niet zo extreem veel, alleen in amerika kosten ze nieuw minder dan de helft. tis vadertje staat die door nix te doen weeral eens maakt dat ze 30 a 40 euro verdienen door taxen op te leggen. .

Auteur:  Elky [ za sep 08, 2007 09:12 ]
Berichttitel: 

ik bestel ook vaak rechtstreeks op summit of opgi en moet zeggen laatste bestelling is de enige keer dat ik probleem heb ondervonden en dit is dan op een 30tal keer dat ik al iets bestelde.

idd onderdelen zijn erg goedkoop in amerika vooral vergeleken met de prestigieuze duitse automerken, het zijn de BTW, Invoer tax en verzendingskosten die het doe oplopen zoals fastkid al zei.

wat ik wel al deed was bij speedshop is grote onderdelen bestellen aangezien ze deze in container stoppen valt de verzendingskost erg goed mee, je moet wel rekening houden met het feit dat dit een maand of 2 kan duren tegen dat je jouw onderdelen kan gaan afhalen.

Auteur:  Koffietje [ za sep 08, 2007 12:47 ]
Berichttitel: 

mja, en een bestelbon maken op dit forum waarop iederee kan invullen wat ie nodig heeft, om die vervolgens door speedshop te laten uitvoeren, zouden we ook wel kunnen doen. Ware het niet, dat je dan met het risico zit, dat ge uw geld niet ziet.
Jammer eigenlijk, want we zouden heel wat geld uitsparen op die manier.

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/